Blue my mind

Jag har verkligen vant mig vid tanken av att åka, och det känns lite tråkigt. Eftersom att jag inte fått någon placering eller ens hört något från explorius på ganska länge så känns hela grejen lite overklig på nåt sätt.
·
Men ganska snart ska jag på ett informationsmöte i Umeå med massa andra utbytesstudenter, då kanske den där uppspelta känslan i magen som jag hade förut kommer tillbaka!
·
Nu sitter jag och väntar på att naglarna ska torka!

Ha en trevlig valborg!
Kram, Elsa

Om att vara utbytesstudent

Att vara utbytesstudent innebär att man helt ensam åker iväg till ett annat land för att där bo i en värdfamilj, gå i skolan och uppleva nya saker. Man åker iväg ett läsår, alltså ca augusti-juni och åker inte hem någon gång emellan. Ens riktiga familj får gärna komma och hälsa på men annars så är man helt på egen hand.
·
Jag kommer alltså att gå på high school i USA. Jag kommer antingen att vara junior(näst sista året) eller senior(sista året). Jag hoppas på senior eftersom att jag då får ''graduate'' och gå på bal! Betygen i USA spelar ingen roll för skolan i Sverige, därför kan jag läsa vilka kurser jag vill där borta förutom några som man måste läsa som utbytesstudent.
·
När man åker gör man som ett ''studieuppehåll'' och kommer då tillbaka efter ett år och går om. Alltså kommer jag att börja tvåan med de som är ett år yngre än mig. Det kommer att vara lite surt att se sina kompisar ta studenten, men jag tror absolut att det blir värt det!
·
Man anmäler sig till en organisation som i princip sköter allt; hittar en värdfamilj, skola, fixar resa dit/hem m.m. Min organisation är explorius, den valde jag för att de inte tar in så många studenter så att man blir mer ''sedd'' och sen var den billigare plus att man helt gratis får ett tredagars-läger i New York innan man åker till sin värdfamilj. Jag kommer alltså att åka till New York i tre dagar(FUCKING UNDERBART) och sedan åka vidare till värdfamiljen. Vilka jävla dagar det kommer att bli.
·
När man ska till USA får man välja delstatsval eller regionval. Då önskar man vilka ställen man vill hamna på! Jag har önskat staterna North Carolina, South Carolina och Georgia:
 

easter

Åhhhhhh äntligen är det påsklov, nu ska jag leva livet= sova längre än kl 6 på morgonen, gå och lägga mig senare än kl 10 på kvällen. Idag är det påskafton, men känner inte riktigt påsken än för vi har varken haft påskkärringar eller påskharen på besök.
Snart ska jag på storferre för pappa som fyllde år igår!
halsband från cubus
pose från min fjortisperiod
kram,
elsa

CAN'T GET IT OUT OF MY HEAD

Tänker på USA nästan varje dag nu för tiden, jag kan inte riktigt förstå att jag sätter mig på ett plan om ca fyra månader! Och tänk då när jag väl får placering, kommer inte att kunna tänka på något annat. Det vore ju nästan skönare att få den dagen innan man åker så slipper man trassla in sig i massa tankar och förväntningar.
Idag är en riktigt seg och tråkig dag, jag peppar upp inför sista veckan innan lovet. Sedan är det bara typ 1½ månad kvar till sommarlov! Dags att börja leta bikini och balklänning!
I brist på bilder..
Kram,
Elsa

Solving it

Som ni märkt kommer uppdateringen vara lite halvbra såhär i början. Känner inte riktigt att jag har något att skriva eftersom att jag i princip bara sitter och väntar på att få placering. Men ska försöka skriva någon gång i veckan iallafall!
Nu måste jag springa iväg till tandläkarn, inga hål??
Kram, Elsa

Introducing..

Då var det dags, mitt första blogginlägg! Jag heter Elsa och bor i Härnösand. Den här bloggen har jag startat för att mina vänner och ovänner ska kunna följa mitt liv när jag åker som utbytesstudent till USA i höst. Jag har inte fått någon placering och har alltså ingen aning om vart i landet jag kommer att bo(men hoppas på ett varmt ställe). Det ska bli sjukt kul att lämna mitt liv i Sverige för nåt helt nytt!
Just nu kommer bloggen att handla om mitt liv i Sverige och förberedelser inför USA.
Enjoy,
/Elsa

RSS 2.0