LYCKA ÄR...

När jag var i stugan hittade jag en gammal KP, bästa tidningen!
Lycka är...
''Att äntligen få uppleva det man drömt om i flera år''

SUN

SOLAT SOLAT SOLAT i det fina vädret! Jag har bränt mig lite, hoppas verkligen att det försvinner. Men skönt var det iallafall! Det blir till att ha solfaktor 50 i USA, jag klarar inte ens av svensk sol i några timmar..

Det blir makaroner och falukorv till middag. Livet utan föräldrar är hårt!
Kram, Elsa

ONE OF THE MISTAKES

Solen gick i moln, så tittar på Pretty Little Liars.
Kram, Elsa

YOU'VE GOT MAIL

Jag har fått mail från Rick och Susan med svarsvarsvar på alla mina frågor!
Här kommer de:

*Skolan börjar 07.45 och slutar 14.30 varje dag.

*Att klippa sig kostar runt 300-350 kr så det blir lite dyrare än här! Sen väntas man också ge dricks på minst 15%. Haha dricks, det var nytt!

*Man får inte kläder av skolan utan ska ha egna kläder som är: en tröja med krage i vitt, grått, grönt eller svart. En underdel i någon av dom färgerna som inte får vara kortare än ''three inches above the knee'' vilket är typ 7.5 cm.

*Jag får gå med i deras ''familjeabbonnemang''! Vilket betyder att jag skaffar en mobil(ska få låna en) och sedan skriver upp mig där så är det bara att smsa och ringa. Jätteskönt att det är fixat!

*Modet i min ålder verkar vara ungefär som här. De har korta shorts, tennisskor, uggs(ohno!), jeans, långärmade tröjor, flip flops osv. Verkar vara ganska neutral klädstil.

Och lite nyheter från mig är att jag bestämt mig för ICA-banken. Fria uttag i hela världen, kortet funkar på nästan alla automater och jag kan överföra som jag vill.
Kram, Elsa

VÄRLDEN HÅLLER ANDAN

Det känns som igår jag skrev att det var fyra månader kvar, och nu är det snart en. En ynka liten månad, det är så lite tid, och ändå går varje dag som en evighet! Allt känns som det alltid har gjort och skillnaden mellan att räkna 11 månader kvar och 1 månad kvar gör nästan ingen skillnad ibland.

Jag väntar liksom på att en bomb ska falla. En bomb i form av att jag förstår vad som händer och reagerar! Jag ser bilder på vart jag ska bo och jag får reda på när jag ska åka, jag pratar med familj och vänner om vilka presenter värdfamiljen ska få, hur jag ska kunna packa allt och planerar besöket till ambassaden men allt är ändå bara ord på något sätt!
ˆ
Det är så mycket som ska hända innan jag åker men ingenting händer ju!

MIN GÅRDAG

Här kommer några bilder från igår! Mikaela och jag hade gjort egna kransar, duktigt va!?
Fler orkade jag inte!
Kram, Elsa

NU ÅKER JAG UT TILL STUGAN!


MIDSOMMAR

Midsommar är äntligen här! Som vanligt tog det med sig dåligt väder(eller tvärtom?), men det börjar ändå bli lite finare nu så vi får hoppas på det bästa. Jag ska äta massor av jordgubbar och ha en super kväll, hoppas ni har det också.
Annars händer inte så mycket. Har betalat intervjukostnad och köpt frimärken till ambassaden. Inte långt kvar tills allt är fixat nu. Och har nästan helt bestämt mig för att köra på ICA-banken där borta!
Kram, Elsa
P.S Bara 6 månader till julafton idag!

LAW AND JUSTICE

Haha, hittade nyss några helt galna lagar i South Carolina. Blir ju till att skärpa mig! Frågan är om de är sanna?

*Det är olagligt att av en olyckshändelse ta livet av någon medan man själv begår självmord.

*Det är olagligt att ge eller ta emot oralsex(frågan är hur de ska komma på nån göra det?)

*Det är olagligt att sälja ett musikaliskt intrument på söndagar

*Det är olagligt att sälja varor, av vilket slag de vara månde, på plats belägen närmare en kyrka än 800 meter om det inte samtidigt säljs frukt där.

*Det är olagligt att förvara hästar i badkar.

*Lagen tillåter brandkåren att spränga ditt hus i luften om detta anses nödvändigt för att underlätta släckning av en intilläggande brand.

*Om en man lovar att gifta sig med en ogift kvinna så måste giftemålet äga rum.

*Alla vuxna män måste ta med sig ett gevär till kyrkan på söndagar för att kunna försvara sig mot eventuella indianattacker

*När du närmar dig en fyrvägskorsning i ett icke hästdrivet fordon måste du stanna 30 meter innan korsningen och avfyra ett skjutvapen upp i luften för att varna eventuell hästtrafik.

Nja... tror nog mer på teorin att en datanörd med stor fantasi hade tråkigt!

BUY BOUTH BOUTH

Igår var jag på stan för att kolla kläder till USA. Det kommer att vara extremt varmt när jag kommer dit, så för att inte få solsting måste jag ha tunna och ljusa kläder. Och det har jag ju inte så mycket av eftersom att jag bor i Sverige...

Hur som helst hittade jag inget förutom en grå t-shirt men fick lite koll på vad jag måste köpa. Har mailat värdfamiljen också för att fråga vad de flesta i min ålder har på sig där borta så att jag smälter in lite iallafall!

Köpte ett par solglasögon också, jag tycker typ inte att några solglasögon passar mig så det var ju bra. Det dåliga är att de har små vita blommor på bågarna, jag kan inte bestämma mig om jag tycker de är snygga eller jättefula. Och nu när jag kom hem passade de inte lika bra längre, konstigt nog!
Kram, Elsa

XOXO

Har nu fått hem mitt personbevis-check, fixat brevet från föräldrar-check och SEVIS-kvittot-check!
Just nu sitter jag och väntar på att Mikaela ska komma, sen blir det gossip girl hela dagen och kvällen!
Kram, Elsa

TO PICTURE SOMETHING

Om jag skulle beskriva mina känslor i bilder just nu.
Kram, Elsa

HOTEL

När jag åker till USA gör jag ett stopp i NY i tre dagar med massa utbytesstudenter. Förra året bodde de på det här hotellet, får hoppas på det i år också för det var väldigt fint!
Bilder från Wyndham Garden Hotel Newark.
Kram, Elsa

GÅRDAGEN

Igår njöt jag i Mikaelas bubbelbad, superskönt!

Mjukisar på!
Och var lite avis på Mikaelas snygga klocka..
Kram, Elsa

SOME DAY TODAY

Hallå alla fina!
Idag är det lördag vilket i vanliga fall skulle betyda lördagsgodis men jag försöker dra ner på det där så istället står det sovmorgon, lång dusch och jobb på schemat!
Kram på er,
Elsa

HARD WORK WORK

Fick en fråga om jag kunde berätta lite hur jag tjänat ihop pengar till detta osv.

Som ni kanske fattat är det ganska dyrt att åka, slutsumman blir runt 100.000. Mina föräldrar betalar såklart en del men jag ska också bidra med en del som jag sparat ihop själv.

Jag bestämde mig ju för ganska länge sen att åka vilket var en fördel för jag började att spara/tjäna in pengar tidigt(ca 2 och ett halvt år sedan kanske). Jag har tyvärr inte haft så bra jobb, ofta dåligt betalt eller allmänt tråkigt.

Jag började med att sälja aftonbladet varje söndag(och jag menar varje söndag, även i regn, meterhög snö eller isande kallt), det var bra betalt för den korta tiden man jobbade och jag kämpade på med det i ett helt år.
Sedan började jag på jobbet jag har nu, vilket är på ett kontor där jag städar. 2 ggr i veckan i ca 4 h med en bra lön på 100kr/timmen.

Sedan har jag också sommarjobbat, förra sommaren storstädade jag ett dagis och den här sommaren jobbar jag för kommunen på ett ålderdomshem. Bortsett från det har jag barnvaktat ganska mycket, gått ut med hundar och andra småjobb.

Sedan har också alla födelsedagspengar/julklappspengar åkt in på sparkontot. Anledningen till att jag fått ihop så mycket är för att jag lagt undan i princip allt jag tjänat, det är sååå lockande att ta lite för sig själv men det är mitt tips till er, spara allt!

Kram, Elsa

50 DAYS

Just idag är inte en vanlig dag för idag är det exakt 50 DAGAR tills jag lämnar Sverige. Fast det är en ganska lång tid om man tänker efter...
bild från we♥it

NOT ABOUT THE PRICETAG

Idag kom ett brev från explorius, med en faktura..... Lyckligt nog var det den sista fakturan, så nu är allt klart och betalt. Värt att fira!

Idag har jag jobbat, fikat med Louise och jobbat igen. Bara 15 dagar till arbetslöshet i ett år!!!!!!!

Imorgon ska jag ner på banken för att kolla vilket bankkort jag ska ha i USA. Det är oftast en avgift när man tar ut pengar så ska försöka hitta ett kort med gratis uttag. Har hört om VISA ungdom, Forex global cash och ICA-banken så får se vad jag hittar. Men antar att det får bli kontanter för det mesta eftersom att det kanske inte finns så många bankomater!

Mer intressant har jag inte att säga, nu ska jag ut och dansa soldansen.
Några dåligt tagna och blurriga bilder från idag, men det är så det ska va!
Kram, Elsa


.

Tror att det här kan vara början på nåt nytt,
jag står precis på gränsen
För hjärtat pumpar utav nitroglycerin

Om man aldrig provat kan man inte vara säker,
jag börjar tro

att jag kan gå genom eld.

TO THE EMBASSY

Nu när visumansökan är klart måste jag ta tag i att-göra listan för saker att ha med till ambassaden:
Såhär = klart
Såhär = inte klart

*Giltigt pass

*DS2019
*DS160

*Två bilder
5x5 cm- en fastsatt i DS160, en i färg

*Kvitto för att jag betalat 980 kr till ambassaden(intervjukostnad)

*Kuvert med frimärke värda 67 kr(som de ska skicka hem mitt visum i sen)

*Domstol och polisregister om man någon gång blivit arresterad(vilket jag inte har, puh!)

*''Proof of funds to cover all expenses''- ex ett brev från mina föräldrar där det står att de tar ansvar för all konstnad under året

*Personbevis med alla relationer på engelska(ringer man skattemyndigheten om)

*Bevis på att man betalat SEVIS-avgift

Det var mer kvar än jag trodde...

AND A ROSE

Är tillbaka från första dagen på jobbet, det var lite långtråkigt men helt ok. Har ju fått några nya homies i 90-årsåldern så det är helt klart värt!

Snart ska jag se Poirot, handlar om ett mord på ett tåg, känner redan hur håret reser sig...

Finaste rosen som jag fick av finaste Moa i fredags.
Kram, Elsa

p.s Om det finns något speciellt ni vill att jag ska skriva om här på bloggen så är det bara att kommentera eller maila!

GALET GLAD

Hallå världen! Nu har jag äntligen skypat med familjen. Var väldigt nervös innan, men det gick bra! De var borta igår för att de var och köpte en ny häst. Så nu har de tre hästar och en ponny!

Iallfall så var de hur trevliga som helst, längtar galet tills jag åker! Vi pratade om vädret där borta, skolan här och där, vad vi ska göra när jag kommer och deras jobb bla. De berättade att de skulle ta mig till Disney World nästa år. ASKUL!

Känns väldigt skönt att veta hur de är att prata med, att det flöt på och sådär. Känner mig mycket säkrare inför att åka nu, som att de verkligen kommer att bli som en andra familj.

Har också bokat tid på ambassaden idag! Blev mycket USA-saker idag men hur som helst så ska jag vara där halv tio på morgonen den 7e juli. Tills dess är det ju lite småfix som ska göras.

Nu ska jag fortsätta fira syster Agnes som fyller år med jordgubbar och glass, GRATTIS!

Imorgon går jag upp tidigt igen, för då börjar jobbet.
Kram, Elsa

ROUND IT GOES

Tråkigt nog vart det ingen skype idag heller! Vet inte om de inte kunde eller om de inte hade fått mailet men det löser sig nog.

Hur som helst är visumansökan KLAR! Så sköönt, imorgon bokar vi tid på ambassaden och sen är det att ta tag i allt som ska fixas till det.

Imorgon åker jag ut till stugan för första gången i år, kanske första doppet? Uppdatering kommer på eftermiddag/kväll.

Ha det bra,
Kram, Elsa

VISA & SKYPE

Första dagen av sommarlovet börjar bra med toppenväder! Idag ska jag äntligen göra klart visumsaken. Det enda kvar är att kolla igenom allt och att ta ett foto.

Sedan ska jag också troligtvis skypa med familjen för första gången idag! Så himla spännande men nerverna har inte satt in än. Hör av mig ikväll om vad som hände!

Kram, Elsa

SOMMARLOV

Nu är det SOMMARLOV!!! Det är så underbart att man knappt fattar det. Har firat det med lite glass och fortsätter senare med mys i solen ikväll!

Idag blev det ännu mer hejdå och en liten gråtfest med mig,Michaela & Michaela. En liten försmak för hur resten av sommaren kommer att bli, haha. Jag ångrar mig aldrig för en sekund att jag åker men trodde inte att det skulle vara såhär svårt att säga hejdå.
Kommer att sakna BG14 lite iallfall! Tack för året.
Nu blir det till att njuta av sommarlov, tills på måndag alltså då jag börjar jobba ;)
Kram, Elsa

STUDENTERS LYCKLIGA DAG

Nu går jag iväg på min systers student i det här
Kram, Elsa

TIME TO SET IT FREE

Hej alla fina!

Nu är jag tillbaka från Granholmen, full av myggbett, sömnbrist och täppt näsa. Men det var jättemysigt och vet ni vad, jag fångade en firre! En liten aborre, fast hade inte hjärta att döda den så den fick simma fritt igen.

När vi kom tillbaka till skolan insåg jag plötsligt att det var hejdå till en massa. Eftersom att jag inte ska på Sandös student så var det sista gången jag träffade alla treor på ett bra tag! Och dessutom till sötaste Sandra som åkte hem, som jag inte kommer träffa på ETT ÅR. Känner saknaden redan nu, vad har jag gett mig in på?
Kram, Elsa

KING

Usch, jag börjar bli sjuk! Och det kunde ju inte varit vid ett värre tillfälle. Övernattning med klassen imorgon, student på torsdag och skolavslutning på fredag. Får krya under natten!

För övrigt så är pappa hemma från Göteborg och Tallinn och med sig har han en marabou daim KING SIZE. Ska njuta järnet, tyvärr får det bara bli en felvänd bild eftersom att jag glömde min kamera hos Agnes.

Önska mig lycka till ute i vildmarken
Kram, Elsa

FLASH BY TWO MONTHS

Idag är det exakt TVÅ MÅNADER tills jag sitter på planet. Men börjar få lite ångest nu för att jag kommer sakna alla fina människor här hemma så mycket!

Typ er!!!!
Kram, Elsa

GRILLAT

Ikväll blir det grillat för första gången i år, UNDERBART. Sedan ner på Härnta-tivolit, the place to be.
Ha det bäst!
Kram, Elsa

SIGH

Älskar att ansöka om visum<3
Kram, Elsa

TO THE BEAT

Long time, no see!

Det var iallafall superkul på balen, det kommer upp bilder senare på hur fina alla var.

Igår när jag kom hem(halvt avtuppad av trötthet) så hade jag fått brev från explorius! Det var mina visumunderlag, så nu ska jag bara fylla i en ansökan och sedan kan jag boka tid för när jag ska till amerikanska ambassaden i Stockholm.

Kommer att åka dit någon gång i juli och när det är avklarat kommer en stor sten att släppa från hjärtat. Det är jobbigt många olika saker att fixa innan dess och om en liten grej fylls i fel så kanske man måste gör om hela skiten!

Kram, Elsa

PROM, THE SHORT OF PROMENADE

Idag är det bal! Och just nu sitter jag nog med håret i locktången och taggar inför en FET kväll.
Ska fota för livet,
Sneakpeak på klänningen
Kram, Elsa

RSS 2.0