HEMLÄNGTAN

Om man bara tittar på min blogg så verkar mitt liv här superbra. För allt jag skriver om är ju liksom det roliga jag gör, bilder på allt osv. Men det är inte lika enkelt, utan för mig har hela våren varit mer ledsna stunder. Jag tycker att det är viktigt för alla blivande utbytesstudenter att veta att det inte är lätt ibland.
·
Alla är olika och därför har du ingen aning om du kommer att bli en av dem som inte längtar hem en enda gång eller om du kommer vara en av dem som gråter varje vecka. Men försök att förbered dig för båda! Dock är det också viktigt att komma ihåg att det faktiskt sitter i ditt huvud, och man kan må bra och inte längta hem om man bara bestämmer sig för det.
·
Jag är inte så jättebra på att bestämma mig och tvinga mig själv att vara glad, utan ger enkelt upp för de där dåliga känslorna och sitter och längtar hem istället. Dagarna tills hemfärd är automatiskt i mitt huvud och varje dag när jag vaknar så tänker jag på att åka hem inom 5 minuter. När jag kommer hem och sätter på datan så kollar jag mailen och facebook allra först för att se om jag fått något från familj eller vänner hemma, och när jag har fått något så hoppar hjärtat till lite av glädje.
·
Det irriterar mig att så mycket av mina tankar inte är här, det skulle ju liksom vara så mycket enklare att bara vara glad att vara här. Inte tänka på vart det skulle vara bättre. Men det går liksom inte, jag vill bara hem, för att jag varit borta så länge, det närmar sig ju faktiskt nio månader här nu.
·
Jag känner andra utbytesstudenter som nästan inte längtar hem alls så det är möjligt också, men tänk bara på det- att du kommer må dåligt. Kanske pga hemlängtan, eller din värdfamilj eller skolan, eller vad som helst.
·
Det som är super med det hela är att jag verkligen kommer att vara glad och uppskatta allt när jag kommer hem. Och det är ju faktiskt bara 55 dagar kvar nu.

Kommentarer
Postat av: Maria From

Förstår att du längtar hem, men här hemma är allt sig likt. Aprilsnö och solsken, småkallt och varmt om vartannat. Det ska bli roligt att träffa dig och höra dig berätta om allt som hänt dig. Tills dess, kram på dig, Elsa!

2012-04-18 @ 20:18:35
Postat av: Anonym

Ja Elsa det är bara 55 dagar kvar. Härligt. Och här i Australien är det bara 54. Det du! Kram mamma. Snart börjar vi resa hem.

2012-04-19 @ 03:54:53
Postat av: Anna-Panna

Älskade Elsa,

vad underbart att få träffa dig i sommar! Längtar!!! Då vill jag gå ut till Tjärskär och ligga på klippa, titta på himlen och snacka flamsa garva snacka! PUSS PUSS KRAM, braiga-bästa brorsbarn!

2012-04-19 @ 13:18:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0