SOUL SURFER

För några år sedan så var det en tjej i Hawaii som fick sin arm avbiten av en haj när hon var ute och surfade. Jag hörde inte om det men tydligen var det över nyheterna och allt. Hon överlevde iallafall och började surfa igen, och tävla, så coolt. Igår hade jag tråkigt så gick och satte mig vid tv:n och fastnade helt vid filmen om henne- Soul Surfer. Alltså inte en dokumentär utan en film baserad på hennes historia.
·
Det som var coolt var att alla liksom kan relatera till det hon gjorde, att om man verkligen har viljan för någon så kan det hända. Hon sa också en grej i filmen som jag tyckte var fin, att ni vet när man gå riktigt nära något så blir det alldeles suddigt, men om man kollar lite längre ifrån så kan man se det klart. Att man måste göra så med sin egen situation ibland, när man är missnöjd med sitt liv, att försöka se det från ett annat perspektiv. Även fast det är himla svårt.
Riktiga tjejen, Bethany Hamilton, till vänster och tjejen som spelar henne i filmen till höger. Se filmen!

DOWNTOWN

Från lördags:
May River

SOME SUNDAYS

Så vad det söndag igen! Den här veckan har gått relativt snabbt, vilket känns väldigt skönt. Ser ju också fram emot att gå till skolan lite mer nu när jag fick den där Health science klassen ur vägen. Det är verkligen underbart att jag fick välja vilka ämnen som helst i skolan(förutom engelska och US history). Annars hade jag blivit helt galen av skolan efter ett tag. Hemma ändrade vi schema varannan vecka och här har man exakt likadant i ett år! Det är ju också kul att jag lärt mig om saker som jag inte skulle ha gjort om jag varit hemma, som web design.
·
Det känns som att jag sakta kommer ur hemlängtan-fasen. Men herregud vad jag har känt att jag har åkt på en berg-och-dalbana med mina känslor den senaste veckan. Några timmar av total lycka och sedan plötsligt hemlängtan så att det gör ont! Men det har å andra sidan fått mig att inse vad jag älskar med att vara här, och framför allt- vilka jag älskar här.
·
Här är lite bilder från Olivias födelsedagsmiddag på Olive Garden i onsdags:
Amerikanare är typ ganska galna i att ta kort, är man någonstans så ska man ta 10000 kort. Först alla tillsammans och sen vill alla ta med en person så det slutar med typ 30 bilder som alla läggs på facebook...

YEARBOOK

En fråga jag fick:

Vad innebär yearbook kursen?


Ni har säkert hört i filmer och sånt om yearbook, det är som en bok som studenter köper i slutet av året. Det är en massa bilder med allt som hänt under året, alla sporter, utbildning, porträtt osv. Och i den kursen så gör vi alltså ''the yearbook'' under hela året. Man blir tilldelad en eller två uppslag i boken att göra, jag fick trender och porträtt-indelare.
·
Nu är jag klar med mina sidor så det jag gör är att redigera allas sidor för att se att ingen är med för många gånger, ingen är med för lite gånger, inget är felstavat, konstiga bilder, osv osv. Jag har jätteroligt i den klassen, och rekommenderar den för andra utbytesstudenter! På vissa skolor är det dock en klubb och inte kurs, alltså en ''efter skolan''-aktivitet. Tycker att det är väldigt tråkigt att vi inte yearbooks det i Sverige.
·
Dock kan det också vara väldigt stressigt eftersom att vi har deadlines(vi hade den andra idag), alltså en dag när ett visst antal sidor ska lämnas in. Och dagarna innan dess är det myyyycket redigering och ändringar osv! Det är ju liksom ett väldigt ''öppet'' jobb att göra en sida, du kan använda vad som helst och det finns aldrig ett slut. Något kan alltid fixas och bli bättre. Det är väldigt mycket om kreativitet och engagemang.
·
Sedan i slutet av skolåret kommer jag att köpa en bok, få alla mina vänner att signera den och skriva massa saker, ta med den hem och ta fram den om 20 år och längta tillbaka, haha.
·
Hoppas att det var ett tillräckligt bra svar på din fråga!
·
Här är lite exempel på uppslag och framsidor som jag hittade:
framsida
fotboll/soccer uppslad. De flesta uppslag har en ''copy''-en text om grejen på sidan, en stor bild, lite små bilder runt omkring med beskrivningar, och någon speciell grej som kallas click-and-go. Det kan vara tex en fråga, en liten intervju, en ''how to'' eller vad som helst man kan tänka sig! I uppslaget ovan så är tex ''Playing the field''-grjen click-and-go.
football
Porträttsidor, vilket tar upp en stor del av boken. I porträttsidorna finns ''minispreads'' lite här och där, något intressant att läsa, som den lila grejen på bilden.

FRÅGOR

Jag har följt din blogg ett tag och har en liten fråga till dig också. Jag ska själv åka som utbytesstudent, antagligen nästa år. Ska göra delstatsval då och funderar lite över SC! Hur tycker du att allt är där och så? :)

·
South Carolina har verkligen sina för-och nackdelar! Jag ville helst åka till Karlifornien eller Florida som alla andra men jag är jätteglad att jag är här istället. Om jag hade gjort om mitt delstatsval så hade jag inte ändrat något.
Vad jag gillar med SC:
  • Det varma vädret kommer ju såklart i topp, kallaste vi har haft hitills år ungefär tre dagar med 5 grader. Kommer antagligen kunna börja sola igen i mars.
  • Stranderna och vattnet, på östkusten är vattnet varmt medans det på västkusten är kallt. Det gör det uderbart att åka till stranden(som för övrigt är vit) när det blir varmare.
  • Det är en liten stat vilket gör det enklare att åka till andra stater, vart du än åker i SC kommer du alltid ha nära till stranden och havet, north carolina, georgia och Florida.
  • Det är i mitten, att åka till NY eller Florida är inte särskilt långt
  • Det är i södern, vilket betyder att folk är snällare och mer öppna än i norr
  • Det är inte ända ner på sydkusten så det är inte jättekonservativt och kristet
Vad jag inte gillar:
  • Att det fortfarande är väldigt kristet och konservativt.
  • Dialekten, hehe
  • Jag hade tur och kom i en ganska stor och varierad stad men om man har otur kan man hamna i nån liten håla med en restaurang, en liten skola och folk som alltid har, och alltid kommer att bo där. Isåfall händer det inte så mycket och det kan nog vara svårt att känna att man får ut allt man ville av året!
Det var allt jag kom på för stunden! Så det var lite om hur det är här.
·

vad är det för dresscode du har i din skola?? :)

·
Dresscoden är som följer: Vit, grå eller svart tröja med krage. Ingen logga om det inte är blufftons. Tröjan måste vara instoppad. Svarta eller khaki-färgade byxor, ingen logga där heller, de får inte vara för tajta eller oversize, man måste ha bälte. Skor måste vara stängd tå.
Det är typ allt men nu för tiden har ingen bälte, instoppat eller stängd-tå skor på sig, och oftast ingen krage heller. Ibland så blir man tagen för att ha kaffe i en termos för att det anses vara ett ''vapen''. Haha, alltså för att det är varmt, så himla dumt. Isåfall skulle det väl vara smartare att bara hugga någon med en penna?
·

Vad är oreos? Eller vad det hette?

·
Oreos är jättegoda kakor som amerikaner är besatta i! Det finns i alla smaker, jag menar alla. Skulle ju få friterade oreos till efterrätt när jag åkte till Fancy Q's men eftersom att vi åt lunch fick vi inga!!! Det sög!
Oreos!

LOVIN' SPOONS

Jag hade fel om att vi skulle få börja ha gröna tröjor i skolan. Tydligen så hade alla lärare röstat ja till det men bestämt administration bestämt nej ändå för att ‘’det finns så många nyanser av grönt’’. Ganska töntigt. Dock tycker jag inte att dresscoden är lika jobbig som i början, för nu bryr sig inte lärarna så mycket så man kommer undan med saker. Jag har tex inte haft tröja med krage på väldigt länge, hehe.

 

Dock längtar jag till nästa år när jag får ha på mig vaaad som helst till skolan!

För några dagar sedan var jag på väg till yearbook under lektionstid, och i korridoren mötte jag en arme, helt seriöst. Det var JROTC, en klubb som finns, som typ förbereder ungdomar för militären. Så de har på sig militärkläder och stod uppradade där i korridoren i position ‘’ledig’’ och höll just på att dela ut plast gevär till alla. Jag kände bara ooooj, det här skulle aldrig ha hänt om jag var hemma, haha.

 

Igår var jag på Olivias födelsedagsmiddag och hade riktigt roligt, det var mest folk jag kände men några nya också. Jag åt lasagne, och innan maten kom in fick man obegränsat med bröd, sallad och soppa. JAG VAR SÅ MÄTT när jag åkte hem. Var tvungen att knäppa upp jeansen redan i bilen på väg hem.

Det var iallafall trevligt och vi pratade och skrattade massor, det är såna stunder jag kommer att se tillbaka på när jag är hemma och längta tillbaka till.

 

Idag var jag också för första gången i fashion-klassen istället för Health Science. Känns såååå mycket bättre! Läraren är helt galen och det är bara typ 10 pers så vi sitter mest och pratar och så. Idag såg vi på Project Runway, haha. Det är också det klassrummet som har hemkunskap så jag kommer kunna värma upp mat/laga/baka om jag får lust för läraren bryr sig typ inte!

 

Nu ska jag ut till hästarna, sedan Lovin' Spoons med Taylor och ikväll ut på middag med Allen, Lisa och Kendall.

dagens outfit


en termos jag köpte på starbucks förra veckan, älskar den!

KRAMAR PÅ ER!


OLIVE GARDEN

Är på väg till födelsedagsmiddag för Olivia på Olive Garden. Det är en nyöppnad restaurang som är jäääteepopulär! Idag var jag mest i yearbook i skolan, för vi har en deadline om typ två dagar så det är jättestressigt och sådär. Har också lite goda nyheter! Jag har bytt ut ett ämne i skolan, min fjärde lektion på A-dagar. Förut hade jag Health Science som jag inte gillade alls, det var långtåkigt, inga roliga människor alls och en pina. Nu har jag istället Fashion vilket är som syslöjd tror jag. Det var länge sen jag sydde men hoppas att det går bra!
·
Första gången där blir imorgon så det är lite flashbacks från första dagen i skolan när man går in i ett klassrum och inte känner någon. Jag hoppas iallafall att jag hittar någon rolig därinne! Var hos vetrinären en snabbis i eftermiddag också, våran lad-katt har ett jättestort sår!
Hon har en tratt och allt!

BEPPO

Avslutade nyss en skype med päronen och ska prata med Märta ikväll också. Idag har varit en bra dag och jag känner att jag är på väg till bättre humör. Jag känner mig väldigt klar med januari och vill gå vidare till våren! Det är liksom inte pang bom och jag tycker allt är bra igen. Istället känner jag att det som blir bättre är att jag mår dåligt mindre och kortare perioder.
·
Jag försöker sysselsätta mig och inte ha alltför mycket ''dö-tid'' så jag kan tänka mig själv galen. Med det har jag också bestämt mig för att spendera mer tid med familjen, och mindre ensam på mitt rum. Det kändes som att det var det som gjorde det bättre förut men det gjorde mig kanske egentligen bara mer ensam?
·
Vad som snurrar runt i min skalle som motivation idag är vad pappa sa att Beppo gatusoparn i Momo sa.
·
”Ofta är det så att man har en väldigt lång gata framför sig. Då tänker man att den är allt förfärligt lång, den klarar man aldrig, tänker man. Man får aldrig tänka på hela gatan samtidigt, förstår du. Man måste nöja sig med att tänka på nästa steg, på nästa andetag, nästa tag med kvasten. Hela tiden bara på nästa. Plötsligt märker man att man har sopat hela gatan.”
·
Från starbucks med Melissa och Katy förra veckan
Här är vad jag köpte i Bahamas! En halsbandgrej som jag ska sätta på en guldkedja
Och ett litet armband.
Shoppingen i Bahamas var mycket billigare än här och Sverige, mycket prutning och små souvenirbutiker.

MÅNDAGSBARN

Hej Sverige!
·
Nästan slut på min måndag här som har varit bra. Jag var i skolan som vanligt, åkte till Corner Perk(ett cafe) med Andre efteråt och spenderade flera timmar där. Andre är en norsk utbytesstudent som bor här i Bluffton också! Vi pratade om allt möjligt från himmel och jord- på svenska och norska såklart. Var väldigt skönt att prata med någon som var i samma situation som jag, hade inte riktigt väntat mig att det skulle vara så bra!
·
Förra veckan från att jag kom hem från kryssningen så var det som att jag föll ner i ett djupt hål av hemlängtan och ångest. Jag har fortfarande kvar samma känsla men den försvinner längre stunder och jag kan inte börja med att beskriva hur mycket bättre det har blivit sedan jag pratade med människor. Det började lite smått med föräldrar och några vänner. Nu har jag pratat med värdfamiljen vilket var en stor sten från bröstet, med Andre som är i samma situation och också tagit kontakt med explorius.
·
Det är svårt att beskriva allt som pågår omkring mig och i mitt huvud. Men det är nog det som rä problemet, att det är för mycket som går omkring i mitt huvud. Jag måste sluta tänka så mycket och bara leva. Men lättare sagt än gjort!
·
¨

MORGON

Är på väg till skolan och ska iväg till Corner Perk direkt efter så det blir ingen blogg förrän ikväll. Men jag mår mycket bättre och igår slutade bra.

FY

Imorgon är det en ny vecka och förhoppningsvis blir den bättre. för den här veckan har jag mått skit. Varje dag är bara uschuschusch och allt jag vill är att åka hem just nu. Kramar på er

LILLY PULITZER

Vad i en affär härom dagen som hade massa saker från Lilly Pulitzer, asfina saker. Är kär nuuuu...
Datafodral, vill ha!!
Om jag hade en iPhone..
Cups
Kalendrar
Fint, eller hur!?

FANCY Q's

Gör mig redo för att åka till Olivia en stund och sedan Fancy Q's till lunch. Såååå gott, det är en japansk restaurang och man får efterrätt gratis- friterade oreos. Åkte och shoppade i outletsen igår med Charly och Sierra, köpte en tjocktröja från American Eagle. Älskar den affären, snygga saker, bra kvalite och inte alltför dyrt. Tröjan var på rea så den kostade bara typ 90 kr!
·
Jag har hört det ryktas om att vi kommer att få börja ha grönt på oss i skolan så känner för att åka och köpa lite grönt att ha i skolan. Måste göra lite skolshopping överhuvudtaget för jag är sååå trött på mina kläder just nu.
·
Den ser typ grön ut men den är klarblå

POLITICS..

Detta år är ett stort år för USA, för i november detta år så har de val för vem som kommer att bli president. Redan nu kör all kandidater igång på stort och det kommer säkert att vara överallt när jag åker hem. För er som inte har nån aning så har de demokrater och republikaner. I valet finns en representant från båda sidorna. Obama är demokrat och kommer alltså att vara representanten för demokraterna, vad som håller på med all kampanj just nu är vem kandidaten för republikanerna kommer att vara.
·
Det startade med ganska många, runt 8 st tror jag och nu är vi nere i fyra. Senast igår hoppade den femte av, Rick Perry. Igår satt jag uppe och kollade på en debatt mellan de fyra som är kvar på tv. Jag tyckte att det var riktigt intressant eftersom att deras planer och åsikter är väldigt annorlunda från Sveriges politiker.
·
Republikanerna kan man säga är som borgare fast ännu mer, de tror mycket på låga skatter och att regeringen och riksdan får mindre makt. Istället vill de att varje stat ska ha större makt att styra sig själv.
·
En stor sak som jag märkte igår när jag såg på debatten är att det är så mycket mer ''fult spel''. Att kasta skit på varandra liksom. Istället för att säga vad deras ide är och varför den är den bästa så står de och pratar om hur mycket någon annans plan suger.
·
Precis efter tiden jag åker hem så kommer ''Primary Elections'' att vara, alltså när de röstar för vilken kandidat som ska representera republikanerna. I augusti.
·
Här är kandidaterna:
Mitt Romney, han och Gringrich är de två starkaste. Jag tyckte nog om honom bäst.
Gingrich, intelligent men inte så bra på att prata. Ganska tråkig.
Ron Paul, uppfattade honom som lite korkad. Han sa mest bara att regeringen ska hålla sig undan men han hade ingen förklaring utan det var liksom allt.
Rick Santorum, med honom kändes det som att han mest bara pratade om hur de andra kandidaterna sög och jag fattade inte alls vad han själv ville.
·
Det var lite om politik här i USA, South Carolina är väldigt republikanskt och alltså otroligt annorlunda från Sverige. Kanske bryr ni er inte alls om det här men själv har jag börjat bli väldigt intresserad!

MORGONSTUND HAR GULD I MUN

Idag är vi lediga från skolan för studiedag eller nåt. Har tagit mig en lång natts sömn och sitter och njuter med frukost och gossip girl. Förhoppningsvis blir det lite shopping senare idag!

BAHAMAS DEL 2

Sedan kom söndag! Vi lämnade Nassau på lördag kväll och åt midnattsbuffe medans skeppet igen åkte ut i havet. På söndag morgon var vi redan framme i nästa ställe - Coco Cay. En privatägd ö i Bahamas, ägd av företaget som har alla kryssningarna. De har verkligen gjort den där ön som ett paradis, mitt ute i havet med klart blått vatten omkring sig. Vita stränder, karibisk musik spelandes överallt, snorkling, hammockar att ligga och vila i, naturstig, jetski-åkning och mat. De hade en stor lunch där med massa grillat, ris, makaroner, färsk frukt och efterrätt. Jag kunde knappt tro att jag var där liksom.
·
Det var ungefär lika varmt som en av de varmaste svenska sommardagarna - i mitten av januari! Jag låg och solade och gick till och med och badade. Såg en rocka som var typ en meter från mina fötter i vattnet, vart asrädd haha. På eftermiddagen bar det tillbaka till skeppet igen.
·
På måndag kom vi fram till Florida igen vid 8 på morgonen och från att vi ställde oss i kö till att gå ut tills vi var redo att åka i bilen tog det ca 15 minuter så det var riktigt skönt!
·
Och det var den resan, det var bara tre dagar men det kändes som en vecka eller något. Jag älskade Karibien och måste definitivt åka tillbaka dit. Utan tvekan den bästa julklappen!
·
Underbart!
Vykort

BAHAMAS DEL 1

Vi åkte härifrån tidigt fredag morgon och vid lunchtid var vi framme vid skeppet i Florida! Det var sååå stort och helt galet. Maten var gratis, man fick äta hur mycket man vill, när man ville, vart man ville osv. Och det var god mat också, känner mig verkligen fet nu efteråt. Frukosten var en otroligt stor buffé med allt du kan tänka dig. Lunch var också buffe och stor sallad och sånt att välja på. Middag gick man till restaurangen och beställde från meny.
·
På skeppet fanns också pool, jaccuzzi, klättervägg, flera barer, teater/show, spa, casino och det var allt jag kom på nu haha. Varje dag fanns massa aktiviteter och shower att titta på. På lördag kom vi fram till Nassau i Bahamas. Där var vi under dagen. Det var såååå otroligt vackert, vatten så långt man kunde se, plamer överallt, musik spelandes överallt. Vi åkte runt på en tour i två timmar så att vi fick se den fattiga delen av Nassau, turistställerna och Paradise Island som är ett resemål för många med lite mer pengar.
·
Nassau gillade jag bäst, det var intressant och coolt. Alla var väldigt snälla men det var helt galet hur ena ön levde i ett sönderfallande hus medans den andra ön hade massa folk som betalade X mycket pengar för att bo där.
 
Bahamas!
 
Midnattsbuffé
 
Indian
Nammmmnam,
resten kommer imorgon!

HANG ON..

Var borta med först Charly och Sierra och sedan Katy och Melissa hela eftermiddagen så hann inte lägga ut bilderna än. Men imorgon så!

TILLBAKA!!

Kom precis hem från den bästa helgen på länge!! En kryssning till Bahamas i tre dagar var helt otroligt. Nu är jag tillbaka på rummet, trött, mätt, huvudvärk och en solbränd panna....... Hoppas det e borta imorgon.
Skriver senare om allt!

FASER

Det jag har märkt med att vara här är att jag går in i faser. Jag har bra faser då jag inte längtar hem nästan något, är lycklig med mitt liv här, älskar allt och dåliga faser då tankarna oftast går till de hemma, jämförelser mellan mina två olika ''liv'' och negativt tänkande. Saker som jag ser som bra i en bra fas är skit i en dålig. Pang bom så ändrar jag fram och tillbaka, jag gör det inte med vilje men det liksom bara blir.
·
Men det är ju mest bra faser, och det är nog det som bestämmer om man är nöjd med sitt år här. Mer bra än dåligt är det man behöver.

HÄSTAR

Tänk vilken hästtjej jag trots allt blivit sen jag kom hit. Eller kanske inte blivit, har mer insett att det att är jobbigt att ta hand om dom än intesett att jag älskar att rida. Många gånger tycker jag om det ändå, att komma ut på eftermiddagen och faktiskt göra något. Och sen gillar jag hästar också.
·
Dom måste vara väldigt uttråkade dock eftersom att de bara står i hagen och äter gräs hela dagarna, men som tur är så kommer jag ut för att plocka upp bajs och underhåller dom! När jag kommer ut med golfbilen är dom riktigt jobbiga, kommer upp till den och håller på. Ginger ställer sig med rumpan tryckt mot lasset och bara står där. Sheza kommer upp och letar efter mat. Misty dock är värst, hon letar inte bara efter mat, hon slickar på sätet där jag ska sitta sen, hon försöker GÅ IN i bilen och om jag har med mig hundarna så går hon jättenära dom så att dom blir rädda och börjar skälla.
·
en typisk eftermiddag..
vad Misty gör när jag schasat bort henne från bilen. Hon har jätte fint typ gult/vitt hår och rullar runt sig i leran så mycket som möjligt så att hon ser hemsk ut när hon kommer in.

FRÅGOR

Tycker du det va bra att du åkte och inte ångrade dig ?

Är din värd familj bra ?

Får du gå i någon sport ?

isf betalar dem det ?


-Ja, jag tyckte att det var bra. Jag tror inte riktigt på att ångra sig, vad som är gjort är gjort och man kommer alltid ut på ''andra sidan'' annorlunda så då är det väl trots allt alltid värt det? Den mest frustrerande känslan jag har här är när jag känner mig ''klar'' här, att jag har haft det roliga och varit med om allt nytt men att jag är redo för att åka hem igen. 10 månader är en ganska lång tid. Men jag tycker att det var bra att åka och jag rekommenderar verkligen för andra att göra detsamma- om du verkligen vill det. Om man inte har motivation och är positiv inför att åka så är det ingen ide! Om man har viljan så är det här året verkligen helt otroligt och såå roligt. Du får vänner för livet, ett minne som alltid kommer att finnas kvar och upplevelser som är nya och spännande.

 

-Min värdfamilj är väldigt bra, historier jag har hört från andra utbytesstudenter gör mig väldigt glad att jag är där jag är. För det finns ju faktiskt en chans att man kommer i en dålig värdfamilj även fast de flesta är bra. Det kommer alltid att vara konstigt att komma in i en helt ny familj med nya traditioner, vardag, vanor osv- vart man än hamnar. Men jag trivs riktigt bra här och kommer definivt sakna dom när jag åker hem!

 

-Jag får gå i sporter här om jag vill, men jag gör det inte. Här sportar man i skolans lag och de har träningar varje eftermiddag+ matcher. Det fanns ingen sport som jag gillar tillräckligt mycket för att lägga så mycket tid och energi på. Men ibland ångrar jag mig lite för det eftersom att det dels är något att göra och också en väldigt bra möjlighet att få kompisar!

 

-Att sporta med skolan kostar inget förutom extragrejer som kläder, liten medlemsavgift osv. Men om jag skulle sportat skulle jag själv betalat det.

 

Jag undrar om du inte kunde skriva lite tips på hur man kan övertala sina föräldrar om ett utbytessår, om du nu behövde de?:p

vill verkligen åka år 2013 men mina föräldrar e inte riktigt på min sida... skulle va jätte snällt!

 

-Hmm, jag behövde i princip inte övertyga mina föräldrar att få åka, de tyckte att det var en bra ide. Om jag minns rätt så tror jag till och med att det var min pappa som berättade om själv utbytesstudent grejen från början. Men det som avgjorde att mina föräldrar lät mig åka var nog mest att de såg viljan, jag visade att jag verkligen ville åka hit och att det inte bara var något jag kom på över natt.

Mitt råd till dig skulle vara att argumentera för varför du ska få åka, ta reda på all info du kan så att vet att du förstår vad det faktiskt handlar om.

Ta reda på vad anledningen för att de inte vill att du ska åka är. Är det för dyrt? Erbjud dig att jobba och tjäna ihop pengar. Tycker de att du är för ung? Var mogen och visa att du är redo för det.

Att det inte bara är en snabb ide tror jag spelar roll också, om du pratar om att åka dit varje månad så kommer de nog till slut fatta att det är något du verkligen har fokus på.

 

Hur stor tidsskillnad är det?:)


-Det är en 6 timmars tidskillnad och Sverige är före mig. Alltså är klockan midnatt här när den är 6 på morgonen för er tex. När jag ska skya med dom där hemma blir det alltid på eftermiddag när jag kommer hem från skolan då det fortfarande inte är för sent i Sverige.

 

Om ni har något ni undrar över så är det bara att fråga på genom en kommentar eller ett mail till elsa.kagstrom@hotmail.com


Kram!


MOES

Moes som vanligt i onsdags med Taylor, Annie och Maddie. Fick äntligen se den nya läskautomaten som jag har hört om hela veckan, ascool var den. Man klickar på vilken läsk man vill ha och sen finns det typ 10 smaker, tex Coca cola fanns det cherry, lime, strawberry etc.
Åkte till Lovin' Spoons efter Moes. Lovin' Spoons är en Frozen Yougurt(=sorbet) affär. Det är nyöppnat och första gången jag var där, och jag verkligen älskade det! Man kommer in och tar en stor kopp. Sen får man själv gå och ta så mycket glass man vill ha ur en maskin. Sen går man till en ''buffe'' med massor av saker att välja som topping tex, jordgubbar, m&m's, chokladbitar, kiwi osv. Fanns hur mycket som helst att välja på! Och till slut kunde man ta sås som fanns i massa smaker också. Man betalar på vikt och njuuuuuuter.
·
Jag tog jordgubb/kiwi sorbet med gelebjörnar och kiwi på. Har ingen aning om varför jag valde de sakerna eller den kompination. Blev ''lost in the moment.''

2 FINA BILDER

I brist på annat..

ATT BARA LEVA

Det fina vädret är tillbaka och jag sitter ute på altanen med datorn nu. Jättefint ute, påminner mig lite om den korta höst vi har. Jag tycker att det är konstigt att det redan är januari, samtidigt dom det inte känns som mycket när man tänker på att jag inte åker hem förrän juni. Jag kommer ihåg när jag läste andra utbytesstudenters bloggar och när de skrev att de hade halva året kvar. Och nu är det jag som skriver det.
·
Innan man åker hit kommer man alltid att få förväntningar och föreställa sig hur det kommer att bli. Men sen när man kommer hit så är det såklart aldrig som man tänkte sig, vilket är bra. Men grejen är att när man väl är här så känns det inte på riktigt, iallafall inte för mig. Så till alla blivande utbytesstudenter, försök att inte tänka alltför mycket på hur det kommer bli, och när ni är här, att inte jämföra dina tankar med verkligheten.
·
Jag förstår fortfarande inte att jag är i USA, att jag bor i en ny familj, att jag går på high school. Eller alltså, jag förstår det ju, men jag förstår inte hur stort det är. Eller så kanske det är det som lurar mig, jag här intalat mig själv att det är så himla stort och sen när jag väl är här så rullar livet på precis som vanligt.
·
Men vad kommer då att vara stort i mitt liv? Om att krossa Atlanten inte är nog? Jag blir förvirrad i mina egna tankar. Det viktigaste antar jag är att bara leva här och ta vara på det, och inte tänka på hur det borde kännas eller vad jag borde tänka. Något som jag måste bli bättre på när jag är här. Att bara leva.
·
utsikt

TISDAG

Var hos Olivia lördag och söndag, på söndag kväll lagade hennes pappa italiensk mat. Hennes pappa är såååååå bra på att laga mat, smakar som att jag är på restaurang helt seriöst.
Olivia gjorde nutellapannkakor till mig till frukost, asssgott.
Mitt och Olivias mästerverk, förrätten. Baguette, mozzarella, tomat och basilika=mmmmmm.
Dom har sötaste hunden någonsin, på bilden ger jag henne is som hon älskar och när hon viftar på svansen så skakar typ hela hennes kropp, haha.
Jag känner verkligen att min svenska grammatik försvinner från mig, det blir mycket googlande och ofta när jag har liksom helt tappat vad som ''låter'' rätt och fel. Det är inte som förut då något lät fel om det var konstig grammatik. Däremot så är det så i engelskan nu, så fort jag säger en konstig mening eller så så hör jag det och rättar mig själv. Tex på there is/there are osv.

MONARCH OF THE SEAS

Jag hittade några bilder från skeppet vi ska åka på på kryssningen, hur fint som helst. Är så galet förväntansfull!
·

NU VÄNDER DET

Idag är en riktigt riktigt speciell dag! För nu har hälften av mitt tid här har gått förbi. 156 dagar här och 155 dagar tills jag åker hem. Känns otroligt bra.


SARA♥

Hade en underbar stund med Sara via skype imorse. Plöstligt hade två och en halv timme flygit förbi! Ikväll kommer lite folk över för mat och sånt. Jag vet inte om jag ska stanna här eller åka iväg än. Vi hörs senare!
en gaaaaammmal bild!

COUNTRY GIRL

Musiken här är typ samma som hemma, iallafall som ungdomar. Sexy and I know it, Titanium, Hangover osv. Dock är det en sak som inte är lika populärt hemma- country. Här är en låt som är överallt just nu:

GG

Idag är en tråkig dag med inget speciellt som händer. Tittar på gossip girl och fördriver tiden,


ANGEL

Nej, det här inlägget kommer inte handla om den sortens änglar ni tänker på när i ser rubriken. Det handlar om hunden Angel som bor här i huset, hon är en golden retriever mix och är alltså väldigt glad hela tiden. Det bästa hon vet är när någon kommer hem/någon kommer och hälsar på. Och det är det värsta jag vet- för hon skäller sååååå högt. Det går liksom in i märgen på mig.
·
Men hur som helst, det jag tänkte säga var att hon har ett ganska läskigt skall, det låter som en väldigt arg hund, och sen morrar hon också mellan skallen av glädje. Jag som bott här ett tag nu vet att allt det där betyder ren lycka för henne, men andra som kommer hit blir alltid lite skräckslagna av henne.
·
Jag upptäckte plötsligt att jag har blivit en av dom där som säger ''det är inget farligt, hon är bara glad'' till andra när hon hoppar upp och ner på dom och skäller allt hon kan medans de skrämda vill gå därifrån. Blev alltid jätteirriterad av såna personer förut, och nu gör jag det själv. Oopps.
·
Dock är hon en underbar hund när hon är tyst, mysig och alltid glad. Lojal till tusen.
·
Ett ganska onödigt inlägg men det är vad jag tänker på just nu.

SLUT

Så ligger jag här i sängen igen, redo för att gå upp tidigt imorgon. Sista dagen på jullovet är över och imorgon är det tillbaka till skolan och det verkliga livet..

GOTT NYTT ÅR!

Några bilder från nyårs, hade en riktigt bra kväll och såg grejen på Times Square åka ner på tvn och allt! Nu ser jag fram emot ett super 2012!

RSS 2.0